High tea, van adellijk genot naar gezelligheid voor iedereen!

Gepubliceerd op: 14 februari 2024 door Brasserie 10

Ervaar de rijke traditie van high tea bij Brasserie 10; een perfecte mix van gezelligheid en culinaire verwennerij in Amstelveen.

High Tea B10-06489-min.jpg

De herkomst van de high tea

Brasserie 10 nodigt je uit voor een reis door de tijd met het verhaal van de high tea, een traditie die zijn oorsprong vindt in het hart van de Engelse theecultuur. In de vroege 19e eeuw introduceerde Anna, de hertogin van Bedford, het concept van de high tea als een middel om het lange wachten tussen de lunch en het avondeten te overbruggen. Deze kleine maaltijd, geserveerd in de late namiddag, bestond uit thee vergezeld van broodjes, scones, en zoetigheden, en groeide uit tot een geliefde sociale gelegenheid onder de Britse adel.

Naarmate de tijd verstreek, werd de high tea een wereldwijd fenomeen, geliefd om zijn vermogen om mensen samen te brengen voor een moment van ontspanning en culinaire verwennerij. De traditie van de high tea evolueerde, waarbij de nadruk steeds meer kwam te liggen op de kwaliteit van de thee en de diversiteit van de begeleidende gerechten, waardoor het een ideale manier werd om speciale momenten te vieren of gewoon te genieten van een gezellig samenzijn met vrienden en familie.

De gezelligste high tea van Amstelveen

Bij Brasserie 10, gelegen in de prachtige, landelijke omgeving van Amstelveen, wordt deze traditie met trots voortgezet. Wij nodigen je uit om te genieten van onze high tea, waarbij we de beste lokale ingrediënten gebruiken om een onvergetelijke ervaring te creëren. Of je nu een verjaardag viert, een babyshower organiseert, of gewoon wilt genieten van een middag met vrienden, onze high tea is de perfecte manier om deze momenten speciaal te maken.

Reserveer vandaag nog jouw high tea in Amstelveen bij Brasserie 10 en laat je meenemen op een culinaire reis die de rijke geschiedenis en de verfijnde smaken van deze prachtige traditie viert.

Reserveer direct!